Radulović: Saradnja sa SMK i Hrvatskom značajna za CG

PODGORICA – Ministar spoljnih poslova Crne Gore Đorđe Radulović izjavio je da je saradnja sa Severnom Makedonijom i Hrvatskom od velikog značaja, s obzirom na to da dve države, kao članice NATO, dele evroatlantske vrednosti i snažno opredeljenje ka članstvu u EU.

Radulović je, u odvojenim susretima sa ambasadorima Severne Makedonije i Hrvatske u Crnoj Gori Mihajlom Trpkoskim i Veselkom Grubišićem, izrazio zadovoljstvo frekventnim političkim dijalogom i sveukupnim odnosima Crne Gore i Severne Makedonije, koje, prema njegovoj oceni, karakterišu tradicionalno prijateljstvo i sadržajna saradnja na bilateralnom, regionalnom i multilateralnom planu.

Radulović je, kako se ističe u saopštenju ministarstva, rekao da bi ekonomsku saradnju trebalo unaprediti kroz organizovanje biznis foruma i na taj način povezati investitore dve države i definisati potencijalne oblasti za ulaganje.

Ambasador Trpkoski je izrazio očekivanje da će odlični i prijateljski odnosi biti nastavljeni, prenosi portal RTCG.

Radulović je zahvalio Hrvatskoj na snažnoj podršci tokom predsedavanja Savetom EU, tokom koga je Crna Gora otvorila poslednje pregovaračko poglavlje.

Ambasador Grubišić je rekao da Crna Gora ima snažnu podršku i pomoć Hrvatske i da je interes Zagreba da Crna Gora, kao i druge države Zapadnog Balkana, budu što skorije deo evropske porodice.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar