Raičević za PinkM: Prepolovićemo broj nezaposlenih u Baru

PODGORICA – Cilj koji je pred sobom postavio novi predsednik barske Opštine Dušan Raičević u predstojećem četvorogodišnjem mandatu je da prepolovi broj nezaposlenih u gradu pod Rumijom.

Kako je kazao u razgovoru za Pink M, s tim u vezi je već pripremljen set mera kako bi lokalna uprava podstakla kreiranje novih radnih mesta, a ne njihovo otvaranje u administraciji.

Raičević je, govoreći o investicijama i turističkoj ponudi, građanima Bara poručio da će se maksimalnio potruditi da ispuni njihova očekivanja.

Problem koji tišti građane Bara je nezaposlenost i on kaže da je toga svestan, stoga će mu suočavanje sa tim izazovom biti prioritet u radu.

“S tim u vezi smo pripremili i set mera koje planiramo do kraja ove godine da primenimo čime ćemo ponuditi novu perspektivu svim nezaposlenim, ali i onim mladim ljudima kojima je potrebno da na neki način podele rizik pokretanja svojih biznis ideja i zaista prepoznajemo veliku potrebu da utičemo na kreiranje novih radnih mesta, a ne na otvaranje radnih mesta u administraciji“, istakao je Raičević.

On veruje da će na taj način biti omogućen ekonomski razvoj grada, posebno podstaknut realizacijom projekata koji su u planu.

„Tu pre svega mislim na projekat izgradnje elitnog turističkog naselja na Maljeviku i valorizaciju lokaliteta Dubovica, čime će se značajno poboljšati situacija u gradu“, dodao je Raičević.

Prema njegovim rečima, do kraja narednog meseca očekuje se usvajanje seta odluka kojima se bitno utiče na razvoj opštine.

„Tu pre svega mislim na usvajanje Prostorno-urbanističkog plana, a ono što takođe do kraja godine možemo obećati građanima je završetak Studije vodosnabdevanja bezvodnih područja. Voda i vodosnabdijevanje ne može i ne sme biti luksuz“, rekao je on.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar