Ramić očekuje da granica BiH ka SRB bude zatvorena

SARAJEVO – Ministar unutarnjih poslova Unsko-sanskog kantona u BiH, Anel Ramić, izjavio je danas da se nada da je BiH uputila protestnu notu Srbiji zbog svakodnevnog priliva migranata, kao i da očekuje da će granica između BiH i Srbije biti zatvorena.

„Imamo zatvaranje granice sa Hrvatskom, a na istoku nam ljudi svakodnevno ulaze. Imamo nekorektan odnos policije Srbije koja čak pokazuje put ilegalnim imigrantima kojim će ući u BiH. Ne znam da li je BiH uputila protestnu notu, nadam se da jeste i da će ta granica biti zatvorena“, rekao Ramić za regionalnu N1 tv.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (1)
Dodaj komentar
  • Anonimni

    Nemam nista protiv migranata i razumem ih na neki nacin, ali ako svi budu zatvarali granicu sta mi cekamo? Prica se da Iranci dolaze normalno kao turisti ne treba im viza, a onda, kazu, bacaju dokumenta pa se prijavljuju kao migranti. Bezvizni rezim redovni letovi sa Teheranom. Prica se da cemo imati i redovne letove i bezvizni rezim sa Indijom. EU nas kritikuje kako procitah zbog ovoga a mi smo velikodusni i primamo sve jer nismo mi ti koji njih interesuju. Ali kada se zatvore granice sta onda?????