Roditelji ostavili drogu na stolu, jednogodišnjak progutao ekstazi

Bračnom paru iz Pule oduzet je jednogodišnji sin koji je, nekoliko dana nakon proslave Nove godine, popio deo droge ekstazi koju su roditelji ostavili na stolu. Dete je hitno prevezeno u bolnicu u Puli gde se sada oporavlja, a roditeljima je bilo zabranjeno da ga vide.

Naime, dete su roditelji ostavili na čuvanje svojim roditeljima kako bi proslavili Novu godinu s prijateljima. Jedan od gostiju doneo je ekstazi, koji su roditelji odlučili da popiju, ali su ga podelili na tri dela, prenosi Glas Istre.

Tri dana nakon proslave, dečak se popeo do stola i slučajno uzeo ostatak tablete koju su roditelji zaboravili da bace, a odmah nakon roditelji su pozvali hitnu pomoć, koja je dete prevezla u bolnici, a dečakovo stanje se ubrzo stabilizovalo

– Tu nema govora o zavisnicima, konzumentima opojnih droga ili bilo čemu sličnom. Upravo suprotno, tom prilikom su prvi put u životu tako što konzumirali, rekla je advokat Ivana Bilić, takođe saradnica advokata Marije Budimir i Matije Miloša koji zastupaju roditelje.

Dan nakon incidenta, roditelji su na ispitivanju policiji priznali grešku i izrazili veliko kajanje, a Opštinsko državno tužilaštvo odredilo im je zabranu približavanja detetu “dok za to postoji potreba“. Dva dana kasnije, Centar za socijalni rad u Puli hitnim rešenjem je premestio dete u dečji dom u Lovranu.

Roditeljima je nedelju dana nakon incidenta stigao poziv Opštinskog suda da se izjasne oko odluke Centra, na šta su se oni sledećeg dana odazvali. Ipak, sud je prihvatio predlog Centra bez održavanja rasprave, navodeći da roditelji nisu dostavili svoje izjave, što je, prema navodima roditelja i advokata, “netačno i nepotpuno“.

– Dakle, uprkos tome što je reč o osetljivom slučaju, nadležni sud nije proverio da li se roditelji izjasnili niti odredili sprovođenje ikakvih dokaza, rekla je za hrvatske medije Bilić i dodala da se očigledno radi o unapred zauzetom stavu suda, bez da su utvrđene sve činjenice jer se radi o brižnim roditeljima, a otac je i stalno zaposlen.

Navedenom merom, dete će Centar narednih 30 dana, od 18. januara, proveravati kako bi ustanovili sve okolnosti, ali pravnica Bilić se pita zašto su donesene takve ishitrene mere, bez utvrđenih svih činjenica.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

detedrogapularoditelji
Komentari (0)
Dodaj komentar