RŠ: Na Digitalnom samitu Z.Balkana o planu za 5G mrežu

SARAJEVO – Na završnom skupu ovogodišnjeg Digitalnog samita Zapadnog Balkana 2. novembra u Tirani trebalo bi da bude usvojen i Memorandum o razumevanju o planu za 5G za digitalnu transformaciju na Zapadnom Balkanu, saopštio je danas Savet za regionalnu saradnju (RŠ).

Ovogodišnji samit, čiji je domaćin vlada Albanije, održaće se u u video formatu, sa onlajn sastancima u periodu od 26. do 28. oktobra, a završni ministarski sastanak biće održan 2. novembra, navodi se u saopštenju.

Nakon Skoplja, koje je bilo domaćin prvog Digitalnog samita Zapadnog Balkana 2018. godine, i Beograda 2019, samit u Tirani će prikazati postignuća i ishode Digitalne agende za Zapadni Balkan.

Uprkos krizi izazvanoj širenjem virusa korona, s kojom se region, ali i svet suočavaju, na Trećem digitalnom samitu zapadnog Balkana razmatraće se mogućnosti uspostavljanja partnerstava sa privatnim sektorom u kontekstu procesa digitalne transformacije, naveo je RŠ.

Na samitu će se okupiti visoki zvaničnici vlada iz regiona, Evropske komisije, Veća za regionalnu saradnju, poslovne zajednice i drugi značajni akteri, navodi se u saopštenju.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar