RS: Problem plutajućeg otpada na Drini je u reci Lim

BANJAUKA – Ministarstvo za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju Republike Srpske hitno će inicirati sastanak sa novim resornim ministrima u vladama Srbije i Crne Gore zbog pronalaženja rešenja za desetine hiljada kubika plutajućeg otpada koji preti da ugrozi rad preduzeća „Hidroelektrana na Drini“.

Iz tog resora za Srnu je rečeno da je ovo dugogodišnji problem na koji Vlada Srpske već dugo upozorava.

„U nekoliko navrata smo pokušali da organizujemo tripartitni sastanak nadležnih ministarstava Srbije, Crne Gore i Republike Srpske, ali očigledno da nisu svi iskreno bili za dogovor“, rekli su u tom ministarstvu.

Najveći problem, tvrde, u reci Lim, uz čije obale je veliki broj divljih deponija.

„Bio je celi niz sastanaka sa direktorima hidroelektrana na tom području i sa načelnicima opština, sa nadležnim Ministarstvom Srbije. S druge strane, nadležni u Crnoj Gori do sada nisu pokazali interesovanje za rešavanje ovog problema“, reki su iz Ministarstva, prenela je RTRS.

Direktor „Hidroelektrana na Drini“ Nedeljko Perišić izjavio je ranije da je na krunu brane u Višegradu pristiglo oko četiri hiljade kubika plutajućeg otpada usled pucanja specijalne lančanice, što bi moglo da ugrozi rad ovog preduzeća.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar