„Rusija želi jači uticaj na Balkanu“

Rusija na Balkanu želi da ostvari još veći uticaj i nije zadovoljna sadašnjim položajem, naročito nakon ulaska Crne Gore u NATO, ocenili su urednik podgoričkih Dnevnih novina Goran Popović i politički analitičar Dušan Janjić.

Oni su se, gostujući na crnogorskoj Nova M televiziji, saglasili da je nesumnjivo da Rusija nije zadovoljna svojim tretmanom i svojom pozicijom trenutno na Balkanu.

Prema rečima Popovića integracija Crne Gore u EU je veoma važna da bi se država zaštitila od uticaja stranih sila.

Kako je rekao, u Crnoj Gori i dalje postoje političke organizacije i pojedinci koji se protive članstvu u NATO savezu i koriste svaku priliku da proizvedu bilo kakvu vrstu nestabilnosti, kako bi se smenila aktuelna vlast i redefinisale te odluke o članstvu CG u NATO.

„Dakle, to je fakat i sasvim je jasno da i iza ovih protesta koji su možda i nastali spontano i građanski su odmah stale neke političke organizacije koje su instruirane sa stane“, rekao je Popović.

janjić je ocenio da kada se radi o Crnoj Gori i Srbiji tu ima „značajnog uticaja Istoka Rusije“.

„Ja lično mislim da Rusija uspešno manipuliše delom protesta, ili ljudi“, rekao je Janjić.

Obojica su se složili da u Crnoj Gori i zemljama regiona iza protesta stoje strane sile.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

crna gorarusija
Komentari (3)
Dodaj komentar
  • VUKASIN

    E moj pobratime Rihteru.Pa samo ti ime kaze,da si od Svabske bande (strane).Nasi preci nijesu znali sta Rus hoce. Oni su bili posteni narod,pa su mislili da su svi,pa i rusi od takoje strane.Ali nama sadasnjijem Crnogorcima,iz nase nove drzave Monte Negro,nas pdersednik Milo,otvorio je oci.On nam je pokazao sta ruje hoce.Oce da se dokopaju nasijega toplog mora,oce baze da otvore na nasijem lepim krajevima.E mi necemo to.Mi hocemo da budemo sredjena drzava,ko sto su zapadne zemlje.Vi ako hocete i kako hocete.Mi Mila ne damo.On nam je i Otac i Mati.!!!

  • VUKASIN

    Mi crnogorci,konacno smo pod nasim presednikom Milom,dosli do svoje nezavisnosti,i slobode da sami upravljamo svojom domovinom.Mi znamo da su rusi oduvijek,hteli da se dokopaju nasijega mora Jadranskoga.To je njiova zivotna opsesija.Ali od te rabote,ploda nikakvoga biti nece .Mi idemo svojim putem,a rusi nek podju svojijem,pa i njima i nama,mirna bosna,kako to rece nas mudrac,Vukoje Smiljanic,jos u onom,osamnaestom veku.

  • Rihter

    Jadni Janjiću i Popoviću, zapadnjačke ulizice, da vas nešto obavjestim : Crnogorci su oduvjek voljeli Ruse i obratno ( pa vi puknite od muke)