Samo se vi brčkajte: još jedna AJKULA na Jadranu!

Nakon što se pre nekoliko dana u vodama kod Makarske pojavio modrulj, omanji morski pas, još jedan je uočen i u Korčulanskom kanalu.

I u ovom slučaju reč je o istom morskom psu koji je nedavno mnoge kupače naterao da dva puta pogledaju u more pre nego što se odluče da zaplivaju, navodi hrvatski portal 24sata, ističući da se ne radi o opasnoj vrsti.

Alen Soldo, hrvatski stručnjak za morske pse, kaže kako se radi o modrulju koji se hrani sitnim ribama, lignjama, a ponekad i pticama, kao i leševima drugih životinja.

Iako su retki slučajevi napada na ljude, stručnjaci ga ipak smatraju potencijalno opasnim morskim psom.

U vodama Jadrana stalno ili povremeno živi oko 28 vrsta morskih pasa, a prema Soldinim rečima, nije zabeleženo povećanje njihove populacije, piše Kliks, a prenosi Tanjug.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

ajkulajadran
Komentari (3)
Dodaj komentar
  • Kos

    Šta je sa hiljadama drugih ajkula koje se ne vide? Ajkula je bilo i pre i biće ih uvek.Da li je to razlog da ne plivamo u moru,makar se zvalo i Jadransko?

  • bambi

    Pa sta vise hocete? Hocete sve ajkule da poubijamo na planeti? Hocete sve zivotinje da poubijamo samo covek da zivi na Zemlji? Sto ste toliko dosadni? Sto ne krenete zimi da ljude zamajavate sa ajkulama nego leti, kada se agencije otimaju za turiste. Da budem iskren. Te fazone mozete da prosipate englezima i amerima. Srbi su malo visperniji narod.

  • Anonimni

    Ako ste lignja ili sitna riba, onda stvarno treba da se plašite