Samoopredljenje: Bajden dođe, ode, posledice ostaju

Radikalni kosovski opozicioni pokret Samoopredeljenje i dalje je stava da je sporazum o demarkaciji sa Crnom Gorom i formiranje Zajednica srpskih opština,  štetno za Kosovo.

Nakon izjava potpredsednika SAD Džozefa Bajdena i kosovskog predsenika Hašima Tačija u kojima su se založili za demarkaciju sa Crnom Gorom i formiranje Zajednice srpskih opština, predstavnik tog pokreta Frašer Krasnići smatra interesantnim to što je Tači insistirao na demarkaciji i formiranju ZSO više nego Bajden.

„Interesantno da je Tači insistirao više na demarkaciji i ZSO. Bajdenovo saopstenje ne umanjuje činjenicu da su ova dva procesa štetna za budućnost Kosova i njegove građane. Bajden dođe, ostane dva dana, ali posledice ostaju ovde“, rekao je Krasnici za Kljan Kosova.

Tači je danas na zajedničkoj konferenciji za novinare sa Bajdenom izneo tvrdnju da je Priština označila važne korake u procesu normalizacije odnosa sa Beogradom, a uveravao je Bajdena i da će pitanje razganičenja sa Crnom Gorom biti brzo završeno..

Dodao je da bez razgraničenja sa Crnom Gorom, i bez formiranja Zajednice srpskih opština Kosovo će ostati usamljeno i izolovan od sveta, ali i zanemareno od SAD i Brisela.

Ove reči Tačija usledile su nakon što je Bajden na samom početku konferencije za novinare zapretio albanskim političarima da pod hitno ratifikuju sporazum o razgraničenju sa Crnom Gorom i omoguće formiranje Zajednice srpskih opština ili će u protivnom, kako je rekao, izgubiti podršku SAD.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

BajdenposlediceSamoopredeljenje
Komentari (0)
Dodaj komentar