Samoorganizovane grupe u Sloveniji love migrante

ZAGREB – U Sloveniji, osim žice koju su postavili na granici sa Hrvatskom, u lov na migrante krenule su i samoorganizovane grupe.

Kako prenosi zagrebačka N1 televizija, Blaž Zidar svakoga dana uz žičanu ogradu hoda i po 10-ak kilometara, jer kako kaže osim što je granica na nekim delovima propusna, policija na ilegalne prelaske žmuri.

On kaže da ne nosi oružuje, mada kaže da bi se sa migrantima „fizički obračunao u slučaju napada“.

Puno ozbiljnije deluje postrojavanje u Štajerskoj na granici sa Austrijom, gde se organizovala grupa od 50-ak muškaraca koja se naziva Štajerska varda i koju predvodi Andrej Šiško.

Kako se navodi, oni sa oružjem, psima i maskama na glavi love migrante po šumama.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (1)
Dodaj komentar
  • mar-s

    Postovani gradjani Slovenije i hrvatske, znate li koga,, lovite,, .Cije su to izbeglice ili kako kazete,, migranti,, ,, Lovite,, ljude koji su normalno ziveli i radili u svojim drzavama: Iraku, Avganistan, libiji, Siriji… Dok nisu dosli drugi, razorili im domove, uništili im drzave, ostali bez sredstava za zivot. Dominantni u tom poslu je bio NATO gospodo ciji ste i vi clan. Narod nije masovno bezao iz navedenih zemalja dok niste dosli vi da uvedete demokratije. Stoga prihvatite te jadne ljude jer ste ih ostavili bez egzistencije pa treba da su i vasa briga, a ne hvatate ih kao kerove i smestate u neke,, centre,, sto je drugi naziv za logore, a znamo ko je tvorac logora.