Saučešće Plenkovića: Nastojao da čini dobro za Zagrebčane

ZAGREB – Hrvatski premijer Andrej Plenković uputio je, u ime vlade i svoje lično ime, izraze saučesće porodici, prijateljima i sunarodnicima gradonačelnika Zagreba Milana Bandića, koji je iznenada preminuo rano jutros u 66. godini od posledica srčanog udara.

„Ostaće zapamćen po svojim nastojanjima da čini dobro za Zagrepčanke i Zagrepčane, ali i brojne druge hrvatske krajeve“, naveo je Plenković.

Plenković je rekao da su Bandića kao čoveka i političara odlikovale neiscrpna radna snaga i entuzijazam koji su, kako je naveo, obeležili njegov život i politički angažman, prenosi hrvatski Jutarnji list.

„Sa žaljenjem sam primio vest o iznenadnoj i preranoj smrti Milana Bandića, dugogodišnjeg zagrebačkog gradonačelnika i predsednika Stranke BM 365 – Stranke rada i solidarnosti“, navodi se u Plenkovićevoj izjavi saučesća.

Hrvatski premijer podsetio je da su građani Zagreba šest puta dali poverenje Bandiću da bude gradonačelnik.

„Na nacionalnom nivou bio je izabran za poslanika u Hrvatskom saboru, a učestvovao je i u drugom krugu predsedničkih izbora. Nakon dve decenije rada, gradonačelnik Bandić iza sebe ostavio je brojne projekte koji su pridoneli razvoju Zagreba i njegovoj prepoznatljivosti“, naglasio je Plenković.

Plenković je istakao i da je u proteklih pet godina, zajedno s članovima vlade, sarađivao sa Bandićem na razvoju hrvatske prestonice, kao i tokom hrvatskog predsedanja Savetom EU.

„Nakon razornog potresa koji je pogodio Zagreb u martu 2020, u kontinuiranoj saradnji s Gradskom upravom i nadležnim službama, preduzeli smo sve aktivnosti za pripremu sveobuhvatne i dugoročne obnove grada Zagreba“, naglasio je Plenković.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar