Sijarto: EU bi mogla da izgubi Zapadni Balkan

LUKSEMBURG – Mađarski ministar spoljnih poslova Peter Sijarto izjavio je danas da, ukoliko Evropska unija ne preduzme blagovremene korake u pogledu proširenja, mogla bi izgubiti Zapadni Balkan, slično Velikoj Britaniji.

Sijarto je na marginama sastanka ministara poslova EU u Luksemburgu rekao da je politika proširenja, jedna od najbitnijih politika EU, prenosi MTI. Prema njegovim rečima, Unija će voditi „politike suprotne njenim interesima“, ako ne uspe da ubrza pregovore o pridruživanju sa Srbijom i Crnom Gorom i odloži početak pregovora sa Severnom Makedonijom i Albanijom.

Foto: Tanjug/ Z. Žestić, arhiva

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (1)
Dodaj komentar
  • Radoslav Radović

    Da ga izgubi? Pa svaki put kada je pokušavala da bude njen, dobila je po surli i mnogo zla napravila na tom Balkanu, koji se drukčije zove, samo im je muka spomenuti pravi njegov naziv.Evropska unija je izgubila sebe, samo što niko to nije još spreman da kaže.Od silne Evropske ljubavi i brige , nama ovamo na tom Balkanu , već stotinu godina, teku suze.Mi ne plačemo za Evropom već za nama. Za Evropom neće imati ko ni plakati.Živi bili pa vidjeli?………