Skandal potresa region: Premijer optužuje predsednika da ga je snimao u krevetu

Bugarski predsednik Rumen Radev odbacio je u četvrtak optužbe da je uporabio dron kako bi napravio fotografije premijera Bojka Borisova u spavaćoj sobi, od kojih su se neke pojavile na internetu.

Borisov je optužio Radeva da ga je „špijunirao dronom“ nakon što se na internetu pojavio snimak na kom navodno on spava na krevetu.

Na drugim fotografijama vidi se pištolj na stoliću pored kreveta, nekoliko snopova novčanica od po 500 evra i zlatne poluge.

Radev živi pored državne vile Borisova u Bojani pored Sofije.

„Pilotirao sam avionima i dronovima, ali nemam ništa s tim o čemu Borisov govori“, rekao je bivši vojni pilot.

U sredu uveče Borisov je optužio svoje političke protivnike da potkopavaju njegova nastojanja da uvede evro u Bugarskoj, ismevajući ga.

„Nameravam da uvedem državu u bankarsku uniju (EU) i evrozonu“, rekao je govoreći o „vrlo važnim geopolitičkim zadacima“.

„Oni me neće naterati na ostavku“, dodao je Borisov.

Bugarska konzervativno-nacionalistička vlada namerava da zatraži ulazak zemlje u Evropski monetarni mehanizam (ERM) u julu, što se smatra predvorjem za evro.

Radev je zatražio od Nacionalne službe zaštite (NSP) da istraži poreklo fotografija.

Pored toga, kancelarija tužioca procjenjuje autentičnost snimka na kojem je takođe navodno Borisov, a objavljen je na internetu. Na njoj muškarac, navodno Borisov, komentariše aktuelna događanja u poslovnom svetu i istaknute političare.

(Hina)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

bugarskapredsednikpremijer
Komentari (1)
Dodaj komentar
  • David

    jel uporabio ili nije uporabio prvi pasus 12-ta reč, nadam se da bruji ceo region ili bar 10%