Skoplje: 15 ljudi poginulo u nevremenu, šestoro nestalo

U velikom nevremenu koje je pogodilo Skoplje, poginulo je 15 ljudi, a šestoro se vodi kao nestalo, saopštilo je danas Ministarsvo unutrašnjih poslova Makedonije.

Kako je navedeno, žrtve su potvrdjene u severistočnim prigradskim naseljima Stajkovci, Smiljkovci, Aračinovo i Čento.

Po skopskim medijima, u sinoćnom olujnom nevremenu povredjeno je stotinak ljudi.

Na raščišćavanju posle nevremena i za pružanje pomoći gradjanima angažovane su gradske službe, policija i vojska.

U Skoplju danas zaseda državni krizni štab kojim rukovodi ministar zdravlja Nikola Todorov, a za posle podne je najavljena vanredna sednica Gradske uprave Skoplja.

Ministar za rad i socijalnu politiku Dime Spasov rekao je da se ne pamti toliko jako nevreme u Skoplju. On je zajedno sa gradskim čelnicima prošle noći posetio najteže pogodjena područja grada.

Olujno nevreme koje je sinoć pogodilo Skoplje, trajalo je više sati i nanelo je velike materijalne štete. Najteže su pogodjena naselja Stajkovci i Čento (ranije Sindjelić), gde je nadošla voda izazvala odrone i poplavila kuće.

Na području Skoplja u toku noći su pala 93 litra kiše na kvadratni metar, u a prva dva sata nevremena registrovano je više od 800 gromova.

Veći deo glavnog grada Makedonije je bio poplavljen, voda je ušla u podrume stambenih zgrada, poplavila Klinički centar, kidala drveće, a mnogi gradjani su bili zaglavljeni u vozililma u podvožnjacima i na raskrisnicama u nižim delovima grada.

Prognoza je da će i danas u Skolju vreme biti nestabilno, s kišom, vetrom i grmljavinom.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar