Slanje vojske na granicu je suluda ideja

Premijer Hvatske Zoran Milanović izjavio je danas da Hrvatska neće slati vojsku na granicu, suprotstvaljući se idejI hrvatske predsednice Kolinde Grabar-Kitarović koja je ponovila da je neizbežan angažman vojske, prenosi hrvatski Jutarnji list.

„Nećemo slati vojsku na granicu, to bi značilo ubijanje ljudi. Nemojmo se igrati time“, izjavio je Milanović u Belom Manastiru, gde je obišao Prihvatni centar u bivšoj kasarni.

„Granica se može zatvoriti samo brutalnom silom, odnosno samo sa vojskom i da se puca na te ljude, a to znači ubijanje, čak i kad bi to bilo moguće po hrvatskom zakonu i Ustavu, a nije. Taj način postoji fizički, ali ne i pravno. Trebalo bi proglasiti ratno stanje, da vlada to predloži Saboru i tek tada je to teoretski moguće“, dodao je MIlanović ocenjujući da su to „sulude ideje“

Milanović, koji je već nekoliko puta odbacio ideju hrvatske predsednice, posebno onu o raspoređivanju vojske uz granicu, ponovio je danas da „nije opcija zatvaranje granice po uzoru na Mađarsku“.

„Hrvatska neće fizički zatvarati svoje granice prema Srbiji, ali isto tako neće dopustiti da postanemo evropski izbeglički centar“, rekao je premijer Hrvatske.

Dodao je da će Hrvatska nastaviti prevoz izbeglica prema Mađarskoj i Sloveniji.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar