SLO: Otkriveno 20 ilegalnih migranata, pokušali ulazak iz HR

LJUBLJANA – Slovenačka policija je tokom proteklog vikenda otkrila dvadesetak ilegalnih migranata pri pokušaju ulaska u zemlju, najviše pri kontroli prometa na graničnom prelazu Bregana/Obrežje, objavili su danas slovenački mediji, prenosi Hina.

Navodi se da su u petak ispod šasije bugarskog teretnog kamiona otkrivena dva Avganistanca koji su tako hteli da izbegnu policijsku kontrolu i uđu u Šengenski prostor, a slično je bilo istog dana i sa kamionom iz Makedonije, u čijem su se teretnom delu skrivala četiri Pakistanca.

Dalje se navodi da je u kombiju, koji je iz Bregane prema Ljubljani velikom brzinom vozio 19-godišnji hrvatski državljanin, u subotu otkrivena grupa od šest Iračana, među njima i dvoje dece, nakon čega su ilegalni migranti vraćeni hrvatskim organima, a vozaču vozilo oduzeto i određen sudski pritvor.

Dan ranije, slovenačka policija je hrvatskim kolegama na osnovu readmisije predala i četiri Alžirca, zatečena kod Sevnice blizu Krškog, dok je na području Črnomlja otkrivena veća grupa Marokanaca i Alžiraca, od kojih su neki u Sloveniji zatražili azil pa su u postupku registracije, dok su ostali vraćeni u Hrvatsku.

Hina navodi se da nešto većem migrantskom kretanju prema srednjoj i zapadnoj Evropi sa područja zapadnog Balkana u poslednje vreme, kako se pretpostavlja, pogoduju i vremenske prilike sa višim temperaturama.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar