Slovenački agent uhapšen u Makedoniji – zbog špijunaže

Slovenačka televizija „POP“ izvestila je danas da je agent slovenačke obaveštajne službe uhapšen u Makedoniji zato što je pravio video snimke dronom u blizini vikendice makedonskog predsednika Đorđa Ivanova na Ohridskom jezeru.

Slovenac se makedonskoj policiji sredinom aprila kada je priveden, predstavio kao agent bezbednosne obaveštajne službe Slovenije, identifikujući se karticom članstva u NATO alijansi, prenosi STA.

On je policiji rekao da je bio na misji u Napulju (Italija), a da je u Makedoniju došao privatno, dodavši da je dron bio u njegovom privatnom vlasništvu i da je njim upravljao igrajući se sa svojim detetom.

Prema medijskim navodima, makedonska policija odmah je privela Slovenca i zaplenila njegova dokumenta i dron i osumnjičila ga za špijunažu obaveštavajući ministarstvo spoljnih poslova Slovenije o događaju.

Slovenačko ministarstvo odbrane potom je kontaktiralo sa makedonskim vlastima nakon čega je Slovenac dobio nazad svoja dokumenta i dron i oslobođen je uz novčanu kaznu od 500 evra.

On je, kako se navodi, odmah po oslobađanju napustio Makedoniju, a prema navodima televizije „POP“, slovenačko Ministarstvo odbrane insistira na tome da on nije bio na tajnoj misiji u Makedoniji.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

agentmakedonijaslovenijaspijun
Komentari (0)
Dodaj komentar