Sniženje: Odlična vest za one koji idu u Grčku na more!

Cena goriva u Severnoj Makedoniji od ponoći pada za jedan denar, odnosno za polovinu denara, kada je reč o dizel gorivu.

Ovo je odlučila Regulatorna komisija energetike u toj državi.

U skladu sa novim cenama, bezolovni (Eurosuper BS-95) će koštati 69,5 denara (1,13 evro), bezolovni (Eurosuper BS-98) 71,5 denara (1,17 evro).

Cena dizela u Severnoj Makedoniji će iznositi 61,5 denara, odnosno 1,008 evro.

Sniženje cena goriva u toj državi je posledica nižih cena naftnih derivata na svetskom tržištu tokom prethodne nedelje, kao i povećanja vrednosti kursa makedonskog denara u odnosu na američki dolar.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

sniženje
Komentari (1)
Dodaj komentar
  • bambi

    Vidite sta vam je zivot, sta vam je novinarstvo sta vam je kapitalizam. Procitajte gornji tekst a onda pokusajte da me razumete sa sledecim argumentima. Kao prvo, to sto je litar pojeftinio za pola denera nije zbog nizih cena derivata na svetskom trzistu iz prostog razloga jer i kod makedonaca i kod nas u cenu litra ulazi akciza preko 80% i ona diktira cenu derivata na pumpama. S druge strane, sta i da je pojeftinilo gorivo na svetskom trzistu? Pa domace naftne kompanije bi gledale da amortizuju postojece stanje sto duze ako ne i da okrenu u svoju korist. Sa trece strane, sta i da je pojeftinilo gorivo za pola denera ili kod nas za dinar dva tri? Ustedis na rezervoaru 200 ili 300 dinara i onda odes i kupis paklu cigara i sve sto zaradil to popil. U principu pare se slivaju svetskim magnatima preko lokalnih tajkuna kako god da okrenes. Ceo ovaj svet je lazan, svi postojeci matematicki modeli su do tancina razradjeni i ako malo bolje pogledate, sta god radili, na isto vam izadje sa jedinom razlikom da iz godine u godinu sve manje imamo novca i novcane moci a sve vise kredita i sve manje kreditene moci.