SNP i Srpska kuća: Opozvati odluku o proterivanju Božovića

PODGORICA – Socijalistička narodna partija Crne Gore i „Srpska kuća“ pozvale su danas novu vladu i ministra spoljnih poslova Đorđa Radulovića da opozove odluku prethodne vlade o proterivanju srpskog ambasadora Vladimira Božovića.

U saopštenju SNP se ističe da su građani na zborima glasali za smenu bivše vlasti i sada očekuju da ministar Radulović poništi du odluku da bi se, kako kažu, „dao podstrek jačanju i stabilizovanju vekovnih bratskih odnosa naroda Srbije i Crne Gore”.

„Dakle, pozivamo aktuelnog ministra da poništi odluku bivšeg ministra Darmanovića koji kao tehnički ministar u tehničkoj vladi nije ni mogao da je donese”, naveli su iz SNP-a.

Dodaju da je tumačenje bivšeg ministra Srđana Darmanovića i njegovog ministarstva o isteku agremana Božoviću potpuno netačno i nema utemeljenja u Bečkoj konvenciji.

Iz „Srpske kuće“ su takođe pozvali ministra Radulovića da postupi drugačije u odnosu na bivši vladu DPS-a i opozove odluku o proterivanju Božovića.

„Očekujemo, da poslušaju savet glavnog evropskog diplomate, (Olivera) Varheija i opozovu odluku o proterivanju, tim pre što ona i nije konačna u skladu sa Ženevskom konvencijom“, navodi se u saopštenju.

Iz „Srpske kuće“ od premijera Zdravka Krivokapića i ministra Radulovića traže da opozovu odluku, kako navode, prethodnog „antisrpskog i antipravoslavnog režima kako bi ambasada Srbije nastavila da funkcioniše u potpunom sastavu“.

U protivnom, ističu, Srbi u Crnoj Gori će smatrati „prevarenim i poniženim, protiv čega će se, poručuju, boriti švim demokratskim sredstvima.

Isti zahtev ranije danas je vladi i ministru Raduloviću uputio i lider DNP Milan Knežević.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar