SNP zabrinut zbog nereagovanja vlasti na posetu Rame

PODGORICA – Socijalistička narodna partija (SNP) izrazila je danas zabrinutost zbog izostanka reagovanja odlazećeg premijera Duška Markovića i drugih nadležnih na nezvaničnu i nenajaveljnu posetu premijera Albanije Edi Rame Crnoj Gori.

Ta stranka, članica pobedničke koalicije Za budućnost Crne Gore, ističe da nije u pitanju predsednik Srbije Aleksandar Vučić, već premijer Albanije Edi Rama, prenele su podgoričke Vijesti.

„Gospodo bivši, zvaničnik druge države došao je u vašu da vam uređuje novu vlast. Ne, ne, nije onaj (Vučić) kojeg ste vi odmah optužili da se umešao, već vaš drugar iz Albanije“, poručili su iz SNP.

Rama je juče boravio u nezvaničnoj i nenajavljenoj poseti Crnoj Gori, gde se u jednom restoranu u Tuzima sastao sa Nikom Đeljošajem, nosiocem izborne liste Albanska lista.

„Skoro je mesec dana prošlo od istorijskih parlamentarnih izbora na kojima je nakon 30 godina DPS poslata u političku prošlost. Kada se sada sagledaju stvari onako retrospektivno, može se zaključiti da je sve ukazivalo na to da će DPS konačno biti skinut sa trona. Zadnjim atomima snage pokušali su da učine nešto ne bi li preokrenuli već ispisanu stranicu istorije, ali im nije pomoglo ni diranje u najosetljvije tkivo crnogorskog društva – nacionalne manjine“, navodi se u saopštenju SNP-a.

Ta stranka navodi i da je Udba (tajna služba) odrađivala posao u nekoliko navrata, ispisujući uvredljive poruke muslimanima i Albancima širom Crne Gore, provociranjem Dritana Abazovića na nacionalnoj osnovi, prozivanjem kandidata za mandatara buduće vlade Zdravka Krivokapića za navodno četništvo i slično.

„Dovoljno je bilo samo pročitati naslove sada već opozicionih medija i sve je odmah bilo jasno“, dodaje SNP.

Prema toj stranci, Rama je sa Đeljošajem „razgovarao o učešću Albanaca u novoj vladi“.

„Ovo ne bi trebalo mnogo da čudi, jer je Rama podržao iz prvog puta DPS u kampanji, ali se posle predomislio i poželeo uspeh ‘svojima'“, poručili su iz SNP.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar