Šokantne tvrdnje: „Hrvatskoj pripadaju cela Bosna i delovi Srbije i Crne Gore“ (video)

Hrvatski admiral u penziji Davor Domazet Lošo (72) izneo je šokantne tvrdnje navodeći da cela Bosna i Hercegovina, kao i delovi Srbije i Crne Gore pripadaju Hrvatskoj.

„Ovo nema veze sa Drugim svetskim ratom, ali zna se da je cela Bosna i Hercegovina zapravo hrvatsko kraljevstvo, to je hrvatska zemlja. Neka bude jasno svima, hrvatska zemlja je i Boka Kotorska, sve do Ulcinja, odnosno južno do Budve“, rekao je Lošo gostujući na Osječkoj televiziji.

„Takođe, da Srbima ne govorim da je hrvatska zemlja Srem, Bačka i delovi Banata“, dodao je admiral.

​Admiral Lošo je naglasio da globalističkim levo liberalnim centrima nisu interesantne levo liberalne političke stranke, jer u njima imaju sigurna uporišta i oslonce, pri čemu je i za HDZ rekao da je „otet hrvatskom narodu“ uprkos još snažnoj emotivnoj vezi i dela članstva i biračkog tela prema tom pokretu zbog formiranja hrvatske države.

Lošo tvrdi da je Hrvatska izložena „nikada žešćim velikosrpskim zahtevima i namerama, čiji je eksponent Milorad Pupovac, kao i nikada nestalim italijanskim, mađarskim, ali i novonastalim muslimansko-bošnjačkim ciljevima, koji se jasno vide u udarima na Katoličku crkvu u BiH“.

Inače, Lošo je bio savetnik prethodne predsednice Hrvatske Kolinde Grabar Kitarović, koja ga je smenila 2017. godine, nakon dve i po godine na funkciji, prenosi B 92.

(Sputnjik)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

balkanhrvatska
Komentari (5)
Dodaj komentar
  • bambi

    … kako i zapadna obala Gvineje Bisao!

  • Pera realno

    Hrvatska je kao i Slavonija bila pokrajina (Kraljevina) u sastavu Ugarske još od 10.veka i nad Dalmacijom , a pogotovo Istrom Zagreb nije imao nikakvih ingerencije. Tim pre jer su Istra i Dalmacija bile u sastavu drugog dela carevine, Austrije. Krajem 19-veka nacionalni polet je doveo do ideje da se naziv Zagrebačkog regionalnog (županijskog) veća (sabora) preimenuje u Sabor Kraljevstva Dalmacije, Hrvatske i Slavonije, kao izraz ideje ujedinjenja svih južnoslovenskih katolika. U to vreme kao samostalna do 1881.postoji i Vojna krajina direktno podređena Austrijskom dvoru, a van teritorijalnih ingerencija Zagreba ili Osijeka. Takođe do 1806. postoji i samostalna država Dubrovačka Republika. Dalmacija je samostalna oblast u sastavu Venecije , a posle Napoleonovog ratova u sastavu Austrije. Ideja o Velikoj Hrvatskoj rodila se u 19. veku u zagrebačkom nacionalističkim krugovima i nema nikakvu predistoriju. Nikada u Istoriji nije postojala hrvatska država ni približne veličine današnjoj Hrvatskoj čak ni polovini današnje države.

  • Balkan

    Sto kaze nas narod da sam juce umro ne bih znao da je Hrvatska naslednica AustoUgarske Monarhije, sto ti je zivot, ali nije lose dolaziti do novih saznanja tako pametnih i umnih ljudi. Ziveli

  • Zoran Zemun

    mama budala je uvek u drugom stanju….

  • Anonimni

    Dodji u svoju zemlju.