Šole danas u Skoplju počinje posetu Zapadnom Balkanu, u četvrtak u Beogradu

Savetnik američkog Stejt departmenta Derek Šole razgovorima u Skoplju danas počinje posetu Zapadnom Balkanu tokom koje će boraviti i u Prištini i Beogradu, sa ciljem da naglasi trajnu posvećenost SAD miru, stabilnosti i prosperitetu u regionu.

Sa predstavnicima vlade Severne Makedonije Šole će danas razgovarati o nizu pitanja, uključujući energetiku, ekonomiju i borbu protiv korupcije, saopštio je Stejt department.

Američki zvaničnik potom odlazi u Prištinu gde će sa predstavnicima kosovske vlade, političkim liderima i predstavnicima civilnog društva razgovarti o naporima SAD da pomognu u unapređenju evroatlantskih integracija Kosova, kao i o dijalogu, pod vođstvom EU, za postizanje sveobuhvatnog sporazuma o normalizaciji odnosa Kosova i Srbije, usredsređenih na međusobno priznavanje.

U četvrtak 12. januara Šole će boraviti u Beogradu gde će sa rukovodstvom Srbije razgovarati o energetskoj bezbednosti, regionalnoj ekonomskoj integraciji i napretku ka cilju Srbije u pogledu pristupanja EU. Takođe će razgovarati o ulozi Srbije u jačanju regionalnog mira i bezbednosti i njenom kontinuiranom angažovanju u dijalogu koji vodi EU u cilju normalizacije odnosa sa Kosovom, dodaje se u saopštenju.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar