Stijepović saslušan u državnom tužilaštvu zbog snimka

PODGORICA – Bivši gradonačelnik Podgorice i visoki funkcioner Demokratske partije socijalista, Slavoljub Stijepović, dao je danas iskaz u svojstvu svedoka u Specijalnom državnom tužilaštvu zbog snimka koji je nedavno objavio predsednik Atlas grupe Duško Knežević, preneo je portal CdM.

Knežević je nedavno medijima dostavio video snimak na kome se vidi kako Stijepoviću daje koverat, i govori da “tu ima ukupno 97.500 evra”, namenjeni izbornoj kampanji vladajućeg DPS.

Državno tužilaštvo Crne Gore je u ponedeljak saopštilo da će, ukoliko se dokaže da ima krivičnog dela u „aferi Atlas“, neko za to odgovarati.

Naveli su i da će, u skadu sa Ustavom i zakonom, preduzeti sve neophodne mere i radnje kako bi se u ovom slučaju utvrdile sve neophodne činjenice.

Stijepović je odmah nakon objavljivanja snimka pozvao nadležne državne organe da istraže navode koje Duško Knežević, kako je naveo, “uporno plasira ovih dana, sve više se upetljavajući u mrežu sopstvenih podmetanja i neistina”.

Viši sud u Podgorici, na predlog Specijalnog tužilaštva, odredio je pritvor predsedniku Atlas grupe Dušku Kneževiću u odsustvu, najviše mesec dana.

Za Kneževićem je raspisana nacionalna poternica jer je nedostupan Specijalnom državnom tužilaštvu.

Nakon određivanja pritvora, stekli su se uslovi da Specijalno tužilaštvo traži da Viši sud za Kneževićem raspiše međunarodnu poternicu.

Raspisivanje poternice uslijedilo je jer je policija po nalogu Tužilaštva utvrdila da se Knežević ne nalazi na adresama koje su prijavljene kao mesto njegovog boravka.

Knežević je, kako se navodi, izbegao privođenje jer se nalazi van Crne Gore, tačnije u Londonu.

On se svakodnevo oglašava preko Instagrama, tvrdeći da je proces protiv njega politički motivisan te i da “glavni specijalni tužilac Milivoje Katnić izvršava naređenja predsednika države Mila Đukanovića”.

Knežević i četvoro njegovih saradnika terete se da su sa računa Invest banke Montenegro IBM na račune povezanih kompanija u okviru Atlas grupe preneli 17 miliona evra.

Centralna banka je uvela privremene mere u IBM i Atlas banku u decembru prošle godine i imenovala privremene upravnike Tanju Terić i Milana Remikovića. Međutim, 4. januara ove godine u IBM je uveden stečaj, a za stečajnog upravnika imenovan je Milan S. Rakočević.

Ocenjeno je da Atlas banka može da preživi ukoliko bude dokapitalizovana.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar