Suđenje u predmetu „Koverta“ 24. decembra

PODGORICA – Sudija Višeg suda u Podgorici Radomir Ivanović zakazao je za 24. decembar ročište na kojem će se raspravljati o zakonitosti optužnice protiv vlasnika Atlas Grupe Duška Kneževića, bivšeg gradonačelnika Podgorice i funkcionera DPS Slavoljuba Stijepovića i ostalih okrivljenih u predmetu “Koverta”.

Advokat Zdravko Đukanović, branilac Kneževića, potvrdio je podgoričkim Vijestima da je primio sudski poziv za ročište.

Ročište zakazano za oktobar ove godine odloženo je na neodređeno vreme nakon što je odbrana zatražila izuzeće vanraspravnog sudskog veća kojim predsedava sudija Ivanović, kao i predsednika Višeg suda Borisa Savića.

Iz Apelacionog suda, Vijestima je rečeno da je taj zahtev odbačen.

Knežević se, inače, sklonio iz Crne Gore, nakon objavljivanja niza audio i video zapisa koji kompromituju bivšu vladajuću DPS i aktuelnog predsednika Mila Dukanovića i sada živi u Londonu.

Crna Gora ga je optužila za više finansijskih malverzacija, a za njim je bila raspisana i Interpolova poternica.

Vijesti saznaju da je sudski poziv za novo ročište Kneževiću uručen preko oglasne table Višeg suda.

Aferu “Koverta”, Knežević je otvorio u januaru 2019. godine objavljivanjem video-snimka na kojem Slavoljubu Stijepoviću, uoči izbora 2016. godine, predaje kovertu uz objašnjenje da je u njoj 97.000 evra.

U optužnici piše da je Knežević stvorio kriminalnu grupu čiji članovi su bili zaduženi da podižu novac stečen iz nezakonitih poslova više kompanija, a potom ga predaju njemu radi stavljanja u legalne tokove.

Osim Kneževića, optuženi su i bivši potpredsjednik odbora direktora u Atlas banci Branislav Todorović, bivši službenici te banke Živko Šljivančanin, Tamara Krdžić, Goran Grujović, zaposleni u Atlas grupi Tomica Knežević i bivši predsednik Opštine Podgorica Slavoljub Stijepović, kojem se stavlja na teret pranje novca, dok su ostali optuženi i za stvaranje kriminalne organizacije.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar