Svetozar Marović saslušan u Višem sudu u Podgorici

Predsednik Političkog saveta crnogorske vladajuće Demokratske partije socijalista (DPS) Svetozar Marović saslušan je večeras u Višem sudu u Podgorici, pošto mu je danas specijalni tužilac za borbu protiv organitovanog kriminala odredio pritvor u trajanju do 72 časa.

Viši sud treba da odluči da li će Marović ostati u pritvoru do mesec dana, ili će biti pušten da se brani sa slobode zbog sumnje da je počinio produženo krivično delo zloupotrebe službenog položaja putem podstrekavanja, a u vezi sa nelegalnom trgovinom zemljištem u opštini Budva.

Marović je uhapšen jutros u Podgorici, a u pritvoru, u vezi sa malverzacijama u prometu državnim zemljištem, od ranije se nalaze njegovi sin, brat i strina. Iz istih razloga, ranije su osumnjičeni i dvojica sada već bivših gradonačelnika Podgorice Rajko Kuljača i Lazar Rađenović.

Politički direktor DPS Tarzan Milošević rekao je večeras da njegova stranka stoji iza svakog svog člana sve dok se ne dokaže njegova krivica. Milošević je rekao da mu je žao što je Marović došao u situaciju da bude obuhvaćen istragom.

Ministar unutrašnjih poslova Crne Gore Raško Konjević je kazao da na današnjoj sednici Vlade Crne Gore nije bilo reči o hapšenju Svetozara Marovića. 

Konjević je, takođe, rekao da mu je „na ličnoj ravni“ žao zbog hapšenja Marovića, ali da kao ministar policije ne može da komentariše postupak specijalnog tužioca za borbu protiv organizovanog kriminala, po čjem je nalogu Marović uhapšen.

Branilac Marovića, advokat Zdravko Begović je rekao da je njegov klijent „dostojanstveno“ podnio samo hapšenje.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar