Svi koji negiraju genocid, nisu dobrodošli Srebrenicu

Načelnik opštine Srebrenica Ćamil Duraković izjavio je danas da svi oni koji zvanično negiraju genocid u Sreberenici nisu dobrodošli 11. jula u Memorijalni centar u Potočarima, i dodao da ta odluka nije uperena protiv državnog vrha Srbije.

„Ne bih nazvao da je ta odluka uperena protiv državnog vrha Srbije“, rekao je Duraković, dodavši da je organizacioni odbor zasedao pre par meseci i da je to sada kulminiralo u medijima.

Prema njegovim rečima, na prvoj sednici organizacionog odbora zaključili smo, „poučeni prošlošću i onim što nam znači 11. jul, da je najvažnije da ukopamo žrtve i da održimo komemoraciju“.

On je za Radio Beograd rekao i da ove godine nisu dobrodošli „svi oni, ne državni vrh Srbije ili neki pojedinac, već svi oni koji zvanično negiraju genocid u Srebrenici“, jer, jednostavno, kada dodju unose nemir medju porodice i one koje dolaze u Memorijalni centar.

Duraković je dodao i da genocid u Srebrenici nije poltički stav Bošnjaka, već je „dokazan sudskim presudama i čitav civilizovani svet to prihvata“

„Bojim se da je ovo pogrešno shvaćeno u Srbiji, jer nije upereno protiv bilo koga osim onih koji pojedinčno ili kolektivno negiraju genocid „, rekao je Duraković.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar