Tegeltija o eventualnoj ostavci u četvrtak

BANJALUKA – Predsednik Visokog sudskog i tužilačkog saveta (VSTS) Milan Tegeltija najavio je da će odluku o eventualnoj ostavci saopštiti u četvrtak.

Tegeltija je to rekao na konferenciji za novinare nakon razgovora sa predsedavajućim Predsedništva BiH Miloradom Dodikom i predsednicom Republike Srpske Željkom Cvijanović.

Istakao je da je na sastanku Cvijanović i Dodika obavestio o svemu što se proteklih dana dešavalo i obrazložio ono što su mogli da čuju iz medija.

„Nemoguće je obavljati funkciju na dostojanstven način. Izložen sam nezakonitim obaveštajnim i paraobaveštajnim aktivnostima koji mogu da rezultiraju i ugrožavanjem mog fizičkog integriteta, što znači eventualnom likvidacijom“, rekao je Tegeltija, koji je tokom proteklog vikenda na društvenoj mreži dobio pretnju smrću.

Rekao je da je čovek od zakona koje je uvek poštovao.

O audio-snimku koji se pojavio nedavno u javnosti kaže da više ne želi da priča.

„Postoji epilog koji govori da osoba o kojoj je reč pre dve godine bila na mestu na kojem je i danas i da se nije pomerila ni milimetar“, rekao je.

U javnosti je nedavno objavljen adio snimak telefonskog razgovora Tegeltije sa Mijanom Buhom, doskorašnjom članicom VSTS, koja je navodno insistirala da njena sestra Sanja Cagar bude imenovana za sudiju Osnovnog suda u Banjaluci.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar