Tegeltija: Turkovićeva da se hitno izvini srpskom narodu

BANJALUKA – Predsedavajući Saveta ministara BiH Zoran Tegeltija zatražio je danas da se ministarka inostranih poslova Bisera Turković hitno izvini srpskom narodu, posebno malobrojnim članovima porodica koje su uspele da prežive strahote nacističke ideologije, zbog, kako je naveo, skandaloznih, diskriminatorskih i uvredljivih izjava izrečenih na račun Srba i njihovih legitimnih predstavnika.

Tegeltija je najoštrije osudio izjavu Turkovićeve u kojoj poziva na ukidanje Republike Srpske, a indirektno vlast u RS poredi sa Hitlerom, prenose banjalučke Nezavisne novine.

Tegeltija je u izjavi za ATV izrazio zabrinutost zbog konstantnog neuvažavanja drugih naroda od bošnjačkih nosilaca funkcija u zajedničkim institucijama.

„Izjava Turkovićeve ne samo da ne priliči ministru inostranih poslova bilo koje zemlje, već duboko vređa osećaje i oživljava strahote koje je srpski narod preživeo u Drugom svjetskom ratu“, rekao je Tegeltija.

On je istakao da je izjava Turkovićeve direktno usmerena protiv Republike Srpske, srpskog naroda, ali i protiv smirivanja političkih tenzija u BiH.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar