Telegrami saučešća zvaničnika BiH rukovodstvu Srbije povodom tragedije u osnovnoj školi u …

Član Predsedništva Bosne i Hercegovine, Željko Komšić, uputio je danas sučešće predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću povodom tragedije u beogradskoj osnovnoj školi „Vladislav Rbnikar“.

„Primite izraze saučešća i žaljenja zbog tragedije koja se dogodila u jednoj od beogradskih osnovnih škola. Iskreno se nadam da se broj žrtava neće povećavati, te da će povređeni uspeti da se brzo oporave“, naveo je Komšić u telegramu.

Predsedavajuća Saveta ministara BiH, Borjana Krišto, uputila je telegram saučešća predsednici Vlade Srbije Ani Brnabić povodom oružanog napada učenika na osoblje i djake osnovne škole u Beogradu.

„Duboko me potresla vest o tragediji u kojoj su stradali učenici i zaposleni u osnovnoj školi ‘Vladislav Ribnikar’ na Vračaru u Beogradu. U ime Saveta ministara BiH i svoje lično ime, Vama i porodicama stradalih upućujem izraze najiskrenijeg saučećša i podrške“, navela je Krišto.

Dodala je da BiH „deli bol s porodicama nastadalih i želi brz oporavak povređenim učenicima i nastavnicima“.

Ministar bezbednosti BiH Nenad Nešić uputio je saučešće ministru unutrašnjih poslova Srbije Bratislavu Gašiću.

„U ime Ministarstva bezbednosti BiH i u svoje ime izražavam najiskrenije saučešće porodicama stradalih učenika i uposlenika škole, građanima Beograda i Republike Srbije i Vama, zbog tragičnog napada i žrtava u školi u Beogradu“, navedeno je u telegramu saučešća.

Ovaj bezrazložni napad, dodao je Nešić, „odneo je mnoge nedužne živote i uzrokovao tugu mnogih porodica, naroda Srbije i brojnih vaših prijatelja u Republici Srpskoj i BiH“.

„Delimo i ovu bol sa vama i stojimo uz narod Srbije u ovim bolnim i tužnim trenucima. Stojimo i na raspolaganju i za svaki vid pomoći i saradnju u ovom i drugim bezbednosnim izazovima i pretnjama“, navedeno je u telegramu.

U Osnovnoj školi „Vladislav Ribnikar“ na Vračaru jutros 14-godišnji učenik vatrenim oružjem usmrtio osmoro učenika i čuvara škole, a nekoliko osoba ranio, od kojih je stanje nekih teško.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar