Tito – „otac“ makedonske države

Doživotni predsednik SFRJ Josip Broz Tito najviše je zaslužan za kreiranje makedonske države, pokazali su rezultati onlajn ankete koju je sproveo makedonski istraživački centar Makfaks, prenosi portal a1on.

Na pitanje „Ko je najviše zaslužan za kreiranje makedonske države“ 56 odsto ispitanika su odgovorili – Tito.

Za revolucionara i jedan od osnivača VMRO, Goce Delčeva, glasalo je 18,5 odsto ispitanika, dok su 14,5 odsto odgovorili da je to Metodija Andonov Čento.

Samo 11 odsto ispitanika smatra da je prvi predsednik nezavisne Makedonije Kiro Gligorov najviše zaslužan za makedonsku državu.

Anketa je sprovedena u onlajn formatu na uzorku od 2.908 ispitanika koji su mogli da glasaju preko 14 veb stranica, u trajanju od 24 časa, odnosno od 13. decembra u 14 h do 14. decembra u 14h.

Od ukupnog broja ispitanika 45,8 odsto su žene, a 54,2 odsto muškarci.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Josip Broz TitoSeverna Makedonija
Komentari (1)
Dodaj komentar
  • Anonimni

    STA JE SRPSKI NAROD NE SPOMINJETE!PA ko ih je hranio i kad bi platili DUGOVE SAMO NOVOSADSKOJ REGIJI VOJVODINA BI ZIVELA 3-4 GODINE KO BUBREG U LOJU .Oni spakovase prnje papire poslase u makedoniju a dugove ostavise u NOVOM SADU I TO „MATERIJALNIM REZERVAMA NAJVISE“c .Vi ovo objaviti necete kak i koliko VOJVODINA placase za zzemljotres .ODSAD SVAKO U SVOJE KLJUSE!