Turista seo na kafu pa dobio račun od 70.000 dinara, vlasnica mu pretila

Mađarska policija provodi odlučnu akciju protiv pohlepnih vlasnika ugostiteljskih objekata koji sistematski pljačkaju turiste zaračunavajući im narudžbine po vrtoglavim cenama.

U pabu u centru Budimpešte konobari su uhvaćeni na delu kada je nemački turista odbio da plati 210.000 forinti (više od 580 evra) i kome su zbog toga i pretili. Policija je privela i vlasnicu restorana i njenog sina i oni će biti izvedeni pred istražnog sudiju.

Turista je ispričao da je on samo želeo da popije kafu, a konobari su neprestano nosili pića koja nije naručio, a kada je odbio da plati, zapretili su da će pozvati policiju i će mu naplatiti još i troškove prevodioca.

Pritužbe na račun ugostitelja koji se ne libe da čerupaju turiste redovno se mogu pročitati na turističkim forumima.

Policija je zapravo već neko vreme pratila sporni pab i sada joj se pružila prilika da uhvati osoblje s prstima u pekmezu. Isti vlasnici vode još dva bara u Budimpešti, od kojih je jedan u najpoznatijoj ulici Vaci, popularnom šetalištu za turiste.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

kafamadjarskaturista
Komentari (2)
Dodaj komentar
  • Ljiljana

    A ko se bavi ovim divljacima od taksista u Beogradu? Šteluju taksimetre na barem dupli iznos. To mi se desili dva puta za vrlo kratko vreme. Vrćala sam se noću i nisam mogla da dobijem vozilo na poziv. Zaustavila sam taxi na ulici. Prvi put sam platila, a drugi put nisam. Rekla sam da slobodno pozove policiju, ali ja račun ne plaćam. Počeo je da viče i da preti. Bila sam sigurna da će da me udari. Kada je video da neću da popustim, izvređao me i rekao da izađem iz auta.

  • David

    Toliko vlasniku trebalo, ili to ili sad imaju besplatan smeštaj u 4 zida