U Budimpešti sutra počinje regionalna konferencija o inovativnim pristupima zapošljavanju Roma

Delegacije vlada zemalja Zapadnog Balkana i Turske, predstavnici civilnog sektora i stručnjaci medjunarodnih organizacija učestvovaće u ponedeljak i utorak u Budimpešti na regionalnoj konferenciji Inovativni pristupi zapošljavanju Roma.

Učesnici konferencije diskutovaće o aktivnim merama zapošljavanja Roma i suzbijanju njihovog neprijavljenog rada u takozvanom regionu proširenja EU – u zemljama Zapadnog Balkana i u Turskoj.

Biće razmotrene prakse vlada u oblasti zapošljavanja Roma, utvrdjivanje mera koje mogu da poboljšaju rezultate u zapošljavanju romske populacije, kao i istraživanje mogućnosti za brz put od obrazovanja do zaposlenja mladih Roma u regionu proširenja EU.

Na skupu, izmedju ostalih, učestvuju vodja akcionog tima projekta RI2020 Orhan Usein, vodja tima projekta ESAP Nand Šani, direktor REF-a Nadir Redžepi, koordinator za integraciju Roma pri Evropskoj komisiji Dominik Be, ekspertkinja RCC-a za veštine i mobilnost Vanja Ivošević, predsednik Lige Roma Osman Balić i izvršni direktor Instituta za evropske poslove Naim Leo Beširi.

Konferenciju organizuju Savet za regionalnu saradnju (RCC), u sklopu projekata Integracija Roma 2020 (RI2020) i Platforma za zapošljavanje i socijalna pitanja (ESAP), i Fond za obrazovanje Roma (REF).

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar