U EU su 10 godina, a plata im manja nego u Srbiji

Najniža minimalna plata od svega 261 evra u januaru u Evropskoj uniji ostvarena je u Bugarskoj.

To pokazuju podaci evropske statističke službe Eurostat.

Generalno, minimalne plate manje od petsto evra karakteristične su za zemlje iz istočnog dela EU, dok za zemlje u severozapadnom delu EU iznose više od hiljadu evra, prenosi „Kapital“.

Najveća minimalna plata registrovana je u Luksemburgu, 1.999 evra mesečno, zatim u Irskoj 1.614 evra, Holandiji 1.578 evra, Belgiji 1.563 evra, Nemačkoj i Francuskoj 1.498 evra mesečno.

Podsetimo, nedavno je predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao da će do kraja godine u Srbiji biti još jedno povećanje plata i penzija, dodajući da veruje i da se nada da će to biti deset ili čak dvanaest odsto.

Izvor: Kapital.ba

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

bugarska
Komentari (2)
Dodaj komentar
  • Nina

    Kad sad ovde vidite cifre od 1400,1500,1900, € morate i da gledate troskove u tim zemljama , koje su ekstremno visiki, tako da neko ovde sa 300 e moze bolje ziveti , nego neko sa 1500€ u EU.

  • ANDREJ

    NIkakvim obecanjima se ovde u Srbiji,ne moze vise verovati.Toliko smo obecanja dobili i toliko se razocarali. Mi u ovoj zemlji,zivimo bez ikakvih nada u neki boljitak. Krade se na veliko.Malte ne,svaki dan neka afera,sa ogromnim novcanim gubicima.Porez ne placaju oni koji bi prvi trebalo da placaju.Zidaju se i dalje bespravno zgrade.Pre neki dan Vojislav Seselj u intervjuju rece,kako je drug Nikolic,podigao tri zgrade na obali Save,u zasticenoj zoni,gde je gradnja apsolutno zakonom zabranjena.Pa ako drug Nikolic,kao diplomirani Pravnik,krsi Zakone, sta je ostalo za one,koji Zakone neznaju ni da citaju.