U Hrvatskoj snimljena najduža evropska zmija kako se penje na brod (video)

Na društvenim mrežama u Hrvatskoj pojavii se snimak zmije koja pliva u moru i pokušava da se popne na jedan katamaran između ostrva Kakan i Velog Borovnjaka u šibeničkom akvatoriju.

Andrej Simčić koji proučava gmizavce na teritoriji Hrvatske, na osnovu fotografije je rekao da se radi o četveroprugom kravosasu, najdužoj evropskoj zmiji, koja može da naraste i do 2,5 metara, ali da nije otrovna, prenosi hrvatski portal Morski.

– Sve zmije plivaju, pa ova na fotografiji nije neka retkost. Moguće da je baš bila na stablu iznad mora pa je pala, a to što želi da se popne na brod je prirodno, jer želi da izađe na kopno – rekao je Simčić.

Na području Hrvatske žive tri vrste otrovnica, oštroglavi žutokrug, poskok i riđovka, a kako se navodi, njihov ujed je problematičan samo za ljude slabijeg imuniteta.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

hrvatskajadranzmija
Komentari (3)
Dodaj komentar
  • Knez

    Ne razumem Srbe koji idu u hrvatsko primorje na odmor,nije potrebno „da nas turističke agencije plaše zmijama“, otrov tog ekstremnog antisrbizma je mnogo jači(ne proveravajte ni jedno ni drugo),osim ako se ne preferira avanturistički (counter strike)turizam-kao safari u Africi npr..!!

  • Rihter

    Zašto toliko priče i senzacije oko najobičnijeg smuka, koji je slučajno dospio u more ? Nadam se da je preživio.

    • bambi

      E moj Rihtere, ne shvatas. Kada krene turisticka sezona, onda agencije koriste sve moguce nacine da oduzimaju klijente jedni drugima. Da bi se masa ljudi sa Hrvatskog primorja prebacila na Grcko ili Tursko, u zavistnosti gde agencije imaju apartmane, neophodno je zaplasiti ljudi. Koriste razne metode. Svedoci smo pojave divovskih ajkula u Jadranu koje prozdiru ljude, sada su se pojavile najvece zmije u Evropi a uskoro bi trebalo ocekivati i pojavu mitoloskih bica kao sto su minotaurus i kerber. Za modernim svetom kasnimo 70 godina a jos ce nam trebati 170 godina da se medju agencijma razvije prirodno konkuretno okruzenje koje bi bilo bazirano na utrkivanju po ponudi kvaliteta a ne na ovakav primitivan i ulicarski nacin.