U jeku sezone: fekalije plivaju popularnim letovalištem u CG (foto, video)

Veliki ekološki incident desio se u Bečićima, kada je sinoć došlo do otkaza pumpi na postrojenju za otpadne vode WTE na samoj plaži ispred hotela Iberostar Belvi.

Hotelska kompanija i njeno ljudstvo od sinoć su na nogama, fekalije plivaju stazom, ušle su u plažni bar, a potoci se slivaju na plažu, pišu Vijesti.

Uprava hotela odmah je pozvala Opštinu Budva, a gradonačelnik Marko Carević poslao je jutros ekipe Vodovoda i Komunalnog. Bio je angažovan i bager.

Iako su službenici nemačke kompanije WTE, koja upravlja postrojenjem, naveli kako je sve u redu, tehnički direktor Iberostar Belvi Petko Đogo je kazao da se tek kada su otvorili postrojenje videlo da je došlo do začepljenja.

“U pitanju je nepouzadan sistem jer su se praktično sve otpadne vode koje je pumpa trebalo da usmjeri ka glavnom postrojenju u Vještici, izlile na dva šahta ispred našeg i susednog hotela Montenegro”, kazao je on.

Iako se očekivalo da je problem rešen, danas oko 16 časova ponovo je došlo do izlivanja.

“Fekalije su počele sinoć da se izlivaju, a to je trajalo tokom cele noći, da bi se veliko izlivanje dogodilo u 11 časova. Uprava WTE samo kaže da im na kompjuteru govori da je sve u redu, a na terenu se događa pravi haos”, kazao je Đogo.

Uprava hotela kazala je Vijestima da goste hotela, a ima ih više od hiljadu i po, drži praktično zatvorene i ne dozvoljava im da idu ka plaži, jer se širi nesnosan miris.

Oni su najavili sa ce podneti tužbu protiv WTE i tražiti odštetu zbog incidenta, jer su, kako su kazali, njima tur operatori Nekerman, TUI, Tomas Kuk najavili tužbe znog nezadovoljstva gostiju.

(Vijesti/foto: Vuk Lajović)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Crnogorska rivijerafekalije
Komentari (2)
Dodaj komentar
  • Anonimni

    Ni ne zasluzuju bolje.

  • bambi

    Cekajte ljudi malo. Kompletan fekalni otpad u Crnoj Gori zavrsava u moru. Sta tu kome nije jasno. Pogledajte npr. na Slovenskoj plazi cev precnika 1m ide direktno u more. Pa sta ste mislili da fekalni otpad izvoze kao stratesku sirovinu italijanima? Primera radi, u Beogradu se sav fekalni otpad deponuje u Dunav i Savu. Pa se posle mi kupamo u Jadranu pa se mi posle kupamo u Dunavu itd. Zaostajemo mi za civilizovanim svetom nekih 200 godina. Bitno da su i dole i ovde u Beogradu dozvolili samo da se zida i zida u nebesa, a da li ce se resitei problem fekalnog otpada, ma koga to zanima. Dokle ce ovo ovako? Pa dok nam fekalije ne budu zakucale na vrata.