U parlamentu Bugarske biće četiri koalicije i dve stranke

SOFIJA – Četiri koalicije i dve partije imaće predstavnike u novom sazivu parlamenta Bugarske, pokazuju rezultati Centralne izborne komisije te zemlje, na osnovu 100 odsto prebrojanih glasova.

Prema tim podacima, koalicija koju čine Građani za evropski razvoj Bugarske (GERB) premijera Bojka Borisova i Savez demokratskih snaga osvojila je 26,18 odsto glasova.

Nova opoziciona stranka „Ima takav narod“ popularnog TV voditelja i pevača Slavija Trifunova zauzela je drugo mesto sa 17,66 odsto glasova.

Bugarska socijalistička partija je na trećem mestu sa 15,01 odsto glasova, Pokret za prava i slobode, čiji su glasači uglavnom etnički Turci, osvojio je 10,49, Demokratska Bugarska 9,45 odsto, a koalicija „Ispravi se, Razbojnici napolje!“ 4,72 odsto glasova birača, prenosi BTA.

Ispod izbornog cenzusa od četiri odsto nalaze se VMRO sa 3,64 odsto glasova, Bugarsko nacionalno jedinstvo sa 2,95 odsto glasova, Vazrazhdane sa 2,45 odsto, Volja-NFSB sa 2,37, Republikanci za Bugarsku sa 1,31, Ataka 0,49 i ABV sa 0,46 odsto osvojenih glasova.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar