U saobraćaju u Hrvatskoj gužve i kilometarske kolone

ZAGREB – U Hrvatskoj se i danas nastavljaju gužve i kolone na putevima prema moru i prema unutrašnjosti, kao i na nekim graničnim prelazima i na putevima u priobalju.

Zbog više saobraćajnih nesreća kolona je u pokretu na autoputu A1 Zagreb-Split-Ploče između čvora Donja Zdenčina i odmorišta Draganić, a jedan od najvećih zastoja je trenutno između čvora Sveti Rok i tunela Krpani u pravcu Dubrovnika gde je kolona oko tri kilometra.

Gust je saobraćaj i pred graničnim prelazom Rupa u smeru Slovenije, prenosi Index.hr.

Hrvatski auto moto savez HAK je, za razliku od jučerašnjeg dana, jutros izvestio i o gužvi na Jadranskoj magistrali (DC8) kod mesta Raba i Komarna u oba pravca koje se stvaraju zbog izgradnje pristupnih puteva Pelješkom mostu, pa se tu stvaraju kilometarske kolone.

Do gužva dolazi i na pojedinim deonicama autoputeva – u blizini odmorišta te kod ulaza ili izlaza s autoputa, na prilazima turističkim središtima duž obale i na deonicama puta gde traju radovi.

U pomorskom saobraćaju sve linije plove redovno, ali zbog veće gustine saobraćaja moguća su čekanja u trajektnim lukama i pristaništima.

Zbog povremeno pojačanog prometa i aktuelnih epidemioloških kontrola na većini graničnih prelaza moguća su čekanja u putničkom i teretnom saobraćaju.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar