U Sarajevu skup podrške Palestincima i osude Izraela

SARAJEVO – Nekoliko stotina ljudi okupilo se danas u Sarajevu na skupu podrške Palestincima, koji je organizovalo Udruženje bosanskohercegovačko-palestinskog prijateljstva.

Noseći zastave Palestine i BiH, demonstranti okupljeni u blizini gradske skupštine iskazali su solidarnost s civilima koji su stradali tokom poslednjih sukoba Izraela i Hamasa i osudili akcije izraelske vojske, prenosi Hina.

„Vreme je da iz Sarajeva, iz evropskog Jerusalima, pošaljemo poruku mira i podrške palestinskom narodu“, kazao je predsednik udruželja Palestinaca u BiH Madžed Maruf.

Ambasador Palestine u BiH Rezak Namora, koji se pridružio učesnicima skupa, izrazio je zahvalnost na ovom činu podrške njegovim sunarodnicima.

„Ubijanje dece nije samoodbrana“ i „Slobodna Palestina“ neki su od natpisa na transparentima koje su nosili demonstranti, među kojima je bilo i mnogo žena i dece.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (1)
Dodaj komentar
  • Anonimni

    A vaš predsednik Dodik kači zastaui Izraela i zato prima pohvale Netanjahua, iako je Izrael priznao državu Kosovo, a Dodik stalno visi u Sbiji i kukumavči da mu damo pare. Više taj film neće da gleda!