U Splitu ispisani antisrpski grafiti na automobilu beogradskih tablica

U Splitu su na automobilu beogradskih tablica u noći između utorka i srede ispisani antisrpski grafiti.

Kako prenosi Dalmatinski portal, crnom bojom je na „tojoti“ parkiranoj u Fra Boninoj ulici ispisano „ZDS“ (Za dom spremni), „Pali traktor“ i „Ubij Srbina“.

Vlasnica je slučaj prijavila policiji, koja je potvrdila da traga za počiniocima.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Splituvredljivi grafiti
Komentari (2)
Dodaj komentar
  • Anonimni

    Meni nije jasano, koliki stepen nemanja samopostovanja i osecanja pripadanja jednom narodu, treba da imas pa da odes u Hrvatsku ili Albaniju na letovanje.

  • Neum, Bugarska, Egipat

    Mazohistički, nema šta. Odeš tamo, ostavljaš im novac da ne pocrkaju gladni, a oni ti unakaze auto. Nekako bi bilo najbolje da im pošaljemo novac, ako je moguće (bakšiš included), a da se niko od Srba ne pojavi u Hrvatskoj. Ne verujem da bi pisali poruke po novčanicama i vraćali ih nazad. Razmislite dobro gospođo da li ćete ikada više otići na hrvatsko primorje, naročito u Dalmaciju. Ovog puta ste dobro prošli, jer je „nastradao“ samo automobil. To Vam je čuvena hrvatska „zahvalnost“, ali sami smo krivi. Da srpska vojska dva puta nije oslobađala Jadran od Italijana, sada biste bili u Italiji, civilizovanoj zemlji, gde Vam niko ne bi uništavao imovinu zato što ste pripadnik drugog naroda.