U zatvor Idrizovo ide i bivša specijalna tužiteljka Katica Janeva, nakon Bokija 13

 Sud u Djevdjeliji izdao danas nalog da bivša specijalna tužiteljka Katica Janeva bude odvedena na izdržavanje zatvorske kazne na koju je osudjena u slučaju „Reket“, objavila je Televizija Telma.

Kako je navedeno, taj nalog je oko podne odnesen u policijsku stanicu, koja treba Janevu da sprovede u zatvor „Idrizovo“ kod Skoplja iz kućnog pritvora u porodičnoj kući u rodnoj Djevdjeliji.

Katica Janeva je u slučaju „Reket“ osudjena na sedam godina zatvora, a nalog za izdržavanje zatvorske kazne je izdat nakon što je Apelacioni sud u Skoplju prekjuče potvrdio presude u tom sudskom postupku, u kojem je bila optužena zajedno sa šoumenom Bojanom Jovanovskim – Bokijem 13.

Krvični sud u Skoplju je 18. juna 2020. prvostepeno osudio Jovanovskog na devet godina u slučaju „Reket“ za krivična dela „protivzakonit uticaj“ i „pranje para“, a bivšu specijalnu tužiteljku za prisluškivane razgovore za „zloupotrebu službenog položaja i ovlašćenja“.

Jovanovski je odveden juče na izdržavanje kazne u „Idrizovo“, najveći zatvor u Severnoj Makedoniji.

Boki 13 je u istražnom zatvoru i u kućnom pritvoru već proveo dve godine, od kada je u julu 2019. uhapšen na granici sa Grčkom, dok je nekadašnja specijalna tužiteljka Janeva uhapšena i pritvorena 21. avgusta iste godine.

Sudjenje u slučaju „Reket“, koje je izazvalo veliku pažnju u javnosti, počelo je 3. decembra 2019. godine, a pored Jovanovskog i Janeve, bio je optužen i Zoran Milevski, koji je na prvom ročištu proznao krivicu i dobio tri godine zatvora.

Prema optužnici, Jovanovski, Janeva i Milevski su od novembra 2018. do aprila 2019. uzeli 1,55 miliona evra od jednog od najbogatijih Makedonaca, biznismena Jordana Kamčeva, da mu se zauzvrat „olakša pozicija“ u predmetu Specijalnog tužilaštva „Imperija“ u kojem je prvoosumnjičeni.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar