Ubica iz Sombora uhapšen u Osijeku, očekuje se izručenje

Osumnjičeni za dvostruko ubistvo prošle sedmice u Somboru Friđaš Nađ (52) uhapšen je u Osijeku u Hrvatskoj, a somborsko Više tužilaštvo očekuje da on već u toku dana bude izručen.

Friđaš se sumnjiči za krivično delo teško ubistvo, jer je 27. aprila selu Doroslovu ubio dve osobe a treću ranio, rečeno je u Višem tužilaštvu u Somboru.

Pošto Srbija i Hrvatska imaju sporazum o izručenju državljana očekuje se da ovaj osumjičeni u toku dana bude sproveden u Sombor, dodaju u tužilaštvu.

Ministarsrtvo unutrašnjih poslova je saopstilo da je osumnjičeni uhapšen u saradnji srpske i hrvatske policije, nakon višednevne potrage.

On se, kako se precizira, sumnjiči za dvostruko ubistvo i ranjavanje žene u selu Doroslovu, odnosno da je 27. aprila ove godine, hicima iz pištolja usmrtio 78-godišnju ženu i 61-godišnjeg muškarca i ranio ženu staru 50 godina.

Hrvatska policija će F.N. predati srpskoj policiji i on će, u zakonskom roku, biti priveden tužiocu Višeg javnog tužilaštva u Somboru, zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo teško ubistvo navodi se u saospstenju MUP-a.

Mediji su preneli da je ubio staricu Eržebet Štampfer i njenog prvog komšiju Roberta Hola (61), dok je njenu cerku Rožiku (43) ranio.

Kao motiv zločina pominjani su neraščćišćeni porodični i nasledni odnosi.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

hapšenjeOsijekosumnjičeni
Komentari (0)
Dodaj komentar