UP CG nema saznanja,ali će istražiti video „Legiona časti“

PODGORICA – Iz Uprave policije Crne Gore podgoričkim Vijestima je rečeno da „ne raspolažu saznanjima“ da su naoružane osobe boravile u Cetinjskom manastiru, kako se to tvrdi u objavljenom videu na Ju tjubu, ali će, kažu, ispitati ko je i zbog čega sa naloga “Legion časti” pre dve noći objavio taj snimak.

U video snimku objavljenom pre dve noći, optuženo je više crnogorskih građana, Vojska Srbije i srpska Bezbednosno-informativna agencija (BIA) da su dva puta navodno “okupirali” Cetinjski manastir i spremali masakr.

Iz Uprave policije su saopštili da će u saradnji sa tužilaštvom ispitati da li tim snimkom neko raspiruje nacionalnu mržnju.

“Uprava policije će u saradnji sa tužilaštvom preduzeti dalje mere i radnje u cilju eventualne identifikacije lica koja su objavila video-snimak”.

U opisu objavljenog videa, Vijesti pišu da je video snimljen pod naslovom “Šta se to dešava u Crnoj Gori, ostao sam bez teksta”, a nakon toga natpis “Crnogorske patriote objavljuju”.

Uvodni kadar je fotografija snajperiste.

“Ovo su crnogorski izdajnici predvođeni agentom srbpske agencije BIA, koji su bili spremni da naprave masakr pred Cetinjski manastir”, piše na snimku. Nakon toga objavljena je fotografija i ime i prezime navodnog agenta BIA, za koga se kaže da je “kriminalac, bezbednosno interesantno lice…”.

Navode da je tokom 2020. godine hapšen ispred Cetinjskog manastira sa Nikšićanima, “pretečama crnogorskog ogranka Tvrdoš”.

Autor snimka tvrdi da je po nalogu BIA, 3. septembra prošle godine organizovala terorističku grupu, spremnu da zapuca, „a koja je ušla u Cetinjski manastir dan pre okupljanja crnogorskih patriota.“

„Ovi izdajnici i teroristi bili su do zuba naoružani dugim cevima i ručnim granatama, a zaposeli su Cetinjski manastir uz punu saglasnost Srpske pravoslavne crkve…Za vreme njihove okupacije Cetinjskog manastira, dva helikoptera Vojske Srbije, namenjena za njihovo izvlačenje u slučaju oružanog sukoba, dežurala su pokraj crnogorsko-bosanske granice, na obali reke Drine…“.

Autor snimka dodaje i da su “teroristi” istu stvar ponovili za Božić 2021.

Objavljene su fotografije desetak Nikšićana, Budvana i Cetinjana, koje optužuju da bi za pare uradili sve, pa i “pucali na svoj narod, tj. svakog Crnogorca i Crnogorku koji bi pokušali da uđu u Cetinjski manastir”.

Njihove fotografije i imena objavljene su nakon natpisa: “Evo i nekih izdajnika spremnih da pucaju na svoj narod”.

Na kraju snimka, autor “zahvaljuje savesnom sveštenom licu” koje im je “omogućilo uvid u spisak lica koja su okupirala Cetinjski manastir, kao i fotografisanje njihovih ličnih dokumenata”.

Iz Uprave policije su kazali da su više puta kontrolisali osobe koje se pominju na tom montiranom video-materijalu.

Podgorički portal PCNEN konstatuje da način obrade materijala u ovom videu podseca na onaj koji je korišćen uoci parlamentarnih izbora u elektronskoj publikaciji „Udar“, ciji autori ni do dan danas nisu poznati.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar