Utvrđen uzrok smrti osmoro mladih koji su tragično preminuli u novogodišnjoj noći

Nalaz veštačenja krvi potvrdio je da je trovanje ugljen-monoksidom uzrok smrti osmoro mladih koji su prvog dana nove godine pronađeni mrtvi u vikendici u Tribistovu, u opštini Posušje, rekao je u izjavi za Fenu tužilac Tužilaštva Zapadnohercegovačke županije Josip Aničić, a prenosi Večernji.ba.

– Kod svih osmoro nastradalih veštačenjem je utvrđena smrtonosna koncentracija ugljen-monoksida u krvi – kazao je Aničić.

Tužilaštvo ZŽH-a još čeka nalaz veštaka protivpožarne zaštite i zaštite na radu, koji je bio na mestu događa i koji će utvrditi način na koji je došlo do ulaska smrtonosnog gasa u prostoriju gde su mladi boravili.

– Veštak je uzeo sve potrebne mere i agregata i kuće, zapisnik očevidaca i fotodokumentaciju, te će na osnovu svega toga obaviti veštačenje i utvrditi da li je ugljen-monoksid, s obzirom na raspored u kući i mesto gde se agregat nalazio, mogao doći u prostoriju gde su boravili nastradali – rekao je Aničić.

Agregat se nalazio u ostavi na kojoj je bio mali prozor koji je bio otvoren „na kip“, jer je kroz njega bio provučen kabl preko kog je u prostoriju gde su bili mladi sprovedena struja.

Podsetimo, svih osmoro nastradalih: Žana Pavković, Marija Pavković i Stipe Pavković, Ivan Miličević, Mia Soldo, Stipe Romić, Mirela Rezo i Stjepan Jukić, rođeni su 2001. godine. Preminule četiri devojke i četiri mladića pronašle su osobe iz susedne vikendice koje su s njima slavile Novu godinu, ali su otišle na spavanje u drugu kuću.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

BiHtrovanjeuzrok smrti
Komentari (0)
Dodaj komentar