Uz granicu HR i BIH postavljeni plakati „HR puna mučenja“

ZAGREB – Hrvatska inicijativa za podršku izbeglicama „Dobrodošli!“ saopštila je danas da su nedaleko od granice sa BiH, postavili plakate sa natpisom „Dobrodošli u Hrvatsku“ – „Hrvatska puna mučenja“ na engleskom jeziku.

Kako je navedeno, plakati su postavljeni nakon što je Evropska komisija objavila da Hrvatska ispunjava uslove za ulazak u Šengenski prostor, iako je „u Hrvatskoj normalizovano i institucionalizovano nasilje“.

Cilj plakata je, kako kažu, da se poruči da je istina migranata koji su svakodnevno izloženi policijskoj represiji snažnija i glasnija od pendreka, rotacionih svetala i ćelija i da ljudi koji svakodnevno trpe udarce, uvrede i psovke govore verodostojnije o Hrvatskoj „od izlizanih turističkih slogana“.

„Govore o represiji koja ne poznaje granice, o nasilju koje se preliva i na nas druge, o nasilju koje napada žene i devojčice, zastrašuje transrodne i queer osobe, vređa lezbejke i gejeve, mrzi Srbe i Rome, izgladnjuje radnice i radnike, mrvi siromašne i bezdomne, proganja aktiviste i novinare, mlati antifašiste i slobodare“, piše u saopštenju inicijative „Dobrodošli!“.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar