Užas: Godinama držao čoveka kao roba, mlatio ga…

Opštinsko državno tužilaštvo u Koprivnici donelo je rešenje o sprovođenju istrage protiv 67-godišnjaka zbog ropstva a istražni sudac odredio je istražni zatvor, prenose mediji u regionu.

Kako je šturo izvestilo tužilaštvo, postoji osnovana sumnja da je 67-godišnjak od početka 2012. do avgusta 2020. godine na svom poljoprivrednom imanju u okolini Koprivnice, iskoristio teške prilike i siromaštvo 50-godišnjeg oštećenika. Potom ga je prisilio  da svakodnevno besplatno obavlja teške fizičke poslove na imanju.

Rob nije ima zdravstvenu zaštitu ni osnovne higijenske uslove za život. Tužiteljstvo sumnja i da mu je ograničio slobodu kretanja da mu nije dozvolio da kontaktira s drugim ljudima, a za navodne propuste ga je tukao te je na taj način uspostavio njegovu potpunu poniznost i kontrolu nad njegovim životom. Doslovno je  postupao s njime kao sa svojim vlasništvom.

U istrazi koja je pokrenuta istražitelji bi trebali utvrditi kako je moguće da se takav užas događao osam godina i da to niko nije primetio i prijavio nadležnim institucijama.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

robzlostavljanje
Komentari (0)
Dodaj komentar