Vatrogasac odgovorio šefu oko prasetine: „Ručak nam delite kada dolaze ministri“

Dobrovoljni vatrogasac iz Zatona Šime Ševerdija, oštro je kritikovao predsednika Vatrogasne zajednice Šibensko – kninske županije Zorana Smolića, koji tvrdi da se vatrogasci bolje hrane na poslu nego kući: pečenom prasetinom i piletinom sa grila.

“Juče su jeli pečenu prasetinu i piletinu sa grila, valjda ni kući nije bolji ručak”, komentarisao je Smolić fotografiju hrane koja je podeljena vatrogascima, a kojoj je rok istekao u decembru 2014. godine.

Student i dobrovoljni vatrogasac Ševerdija uzvratio mu je na Fejsbuku.

https://www.facebook.com/sime.severdija/posts/10214219772707699

“Poštovani predsedniče Vatrogasne zajednice Šibensko – kninske županije, gospodine Zorane Smoliću, ovim Vam putem želim da kažem da je Vaša izjava tužna i sramotna.

Objasnite mi molim Vas ko to radi doručak, ručak, užinu i večeru za nas vatrogasce koji smo danonoćno na terenu? Gde je juče bio ručak kad je gorilo u zaleđu Vodica i kad smo moje kolege i ja proveli gotovo 9 sati na terenu? Koliko se spremilo obroka za 120 intervencija koje je upisala moja interventna grupa (nisu svih 120 bili preko 6 sati, ali ih je bilo sigurno 50 takvih).

Doručak, ručak, užina i večera su se delili SAMO u ovim egzodusima, odnosno u ovim požarima na koje su dolazili ministri, vojska, novinari. To je svega 2-3 % ukupnih intervencija. Može da Vas sram bude da govorite kako je bolja hrana na požaru nego u našim kućama jer mi Gavrilovićev mesni narezak izlazi na nos. A i da dobijemo i takav obrok moramo da provedemo i do 8 – 10 sati i pređemo više kilometara sa 25 kilograma na leđima.

Tako čađavi i umorni, neretko i gladni, po dolasku kući moramo da čitamo ove Vaše izjave, koje ste Vi ničim izazvani dali u novine.

Gospodine Smoliću, ne poznajem Vas, ali Vas zbog položaja u društvu cenim i poštujem. Očekujem od Vas da i Vi cenite nas, male ljude, koji za 3600 kuna (koji nam ovaj mesec kasne već 13. dan) rizikuju svoje živote. Poslednje što nam treba su takve izjave.

P.S. Video sam Vas nekoliko puta i to samo na godišnjoj skupštini DVD – a koja se održava u januaru. Bilo bi lepo kad bi nas posetili i u ovim napornim danima. Možete i praznih ruku. Na kafu.

Lep pozdrav.

Šime Ševerdija, dobrovoljni vatrogasac DVD-a Zaton, redovni student”, objavio je na Fejsbuku.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

hranahrvatskavatrogasci
Komentari (1)
Dodaj komentar
  • goran manic

    Sebični vatrogasci! Jadni i gladni ministri dođu da se ogrebu za neki sendvič, a ovi prigovaraju… Ko zna kada su ministri pošteno jeli!