Veliki preokret: Podgorica spremna da odloži primenu Zakona o slobodi veroispovesti

Vlada Crne Gore spremna je da odloži primenu Zakona o slobodi veroispovesti do odluke Ustavnog suda, odnosno Suda u Strazburu, izjavio je evropski komesar za susedsku politiku i pregovore o proširenju Oliver Verhelji.

Verheji je rekao je da mu je to preneo premijer Duško Marković.

Evropski komesar je tu poruku preneo na sastanku sa predstavnicima crnogorske opozicije, pišu podgoričke Vijesti pozivajući se na više izvora.

Podgoričkom dnevniku je iz vlade nezvanično objašnjeno da je to logičan potez, jer je zakon leks specijalis i da je vrlo važna ustavnost zakona.

Marković je, navodi se, navodno ponudio da se primena Zakona odloži do odluke Ustavnog suda, a u slučaju da bude odbijena inicijativa Mitropolije crnogorsko-primorske, do odluke Suda u Strazburu.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

crna gorazakon o veroispovesti
Komentari (9)
Dodaj komentar
  • Я/MЬl

    @VASILIJE Vasilije,ništa robo!Pošto si prodao obraz i čast,te tako laješ?Izrode i nesoju.Da nisi prodao obraz,rekao bi ti da se stidiš.3,14

  • Anonimni

    U toku je progon pravoslavne crkve svuda, pa i kod nas. Mi smo pravoslavci i treba to svuda otvoreno da svedočimo. Pravoslavna vera je utkana u naše gene i identitet. I ne može to nikakav pritisak da izmeni.

  • Misho

    „Vasilije“ ti si Aljbin Kurti,a možda Milo Đukanović,pri čemu moguće ili Ante Pavelić,a neisključujem ili Izmetbegović.

    • Anonimni

      Tako je! I dok smo mi pravoslavci zajedno i podržavamo jedni druge, imaćemo i podršku viših sila. Svetinje su važnije od hleba! Bez vere, čovek je samo zrnce peska na vetru!

  • VASILIJE

    Nije normalno,nije vidjeno do sada,da drzava koja je sekularna,toliko ustupaka cini Crkvi.I ne samo to,ogromna sredstva iz budzeta se dodeljuju Crkvi.Takodje nije normalno,da se najvisi funkcioneri drzave Srbije,dogovaraju sa vrhom Crkvene hijerarhije,o potezima koje vuku u oblasti spoljne politike.Trebalo bi napraviti anketu,koliko osoba u Srbiji je religiozno.Prema nekim izvestajima,koji nisu zvanicni,samo oko 2O% stanovnika Srbije,izjasnjava se kao doneklje verujuci u Pravoslavnu Crkvu.!

    • Zoran

      Vasilije nesrećo jedna da imaš imalo mozga i da možeš ovo što si napisao bi obrisao, ali NE MOŽE ! Em mozga nemaš a o brisanju možeš samo da sanjaš kao što je tvoj neki prodani predak mislio i sanjao da može da obriše Pravoslavlje. Pravoslavlje jlj jedina živa vera koja se svakodnevno živi.

      • Zoran

        Vasilije, nije važno žta misliš ili pišeš (govoriš), već kakva su ti dela

    • Anonimni

      Ti nisi normalan, ti nisi vernik, ti nisi naš brat, to si turcim ili poturi a, ti nisi Hriscanin, TI SI BOT MILAAA DZUKANOVIĆA, Nasa braca su Crnogorci, Srbi i Crnogorci jedno te isto vazda bilo.

      • Viktor

        BAŠ tako!