Veteranu smetao dečji rođendan pa zapalio kuću i ranio policajce, svladali ga elektrošokerom

Muškarac (49), koji je u nedelju u Opuzenu, na jugu Dalmacije, razneo kuću plinskom bocom, povredio dva policajca i odbio da siđe sa krova kuće, nakon pregovora koji su trajali celu noć, spušten je sa kuće.

Drama je završena jutros oko 5 sati, muškarac je spušten i odveden u bolnicu u Split, jer ima opekotine od eksplozije, rekla je za N1 portparolka dubrovačke policije Davorka Bečić.

Kako prenose hrvatski mediji, svladali su ga elektrošokerom.

Ratni veteran je najpre počeo da preti komšijama u nedelju oko 16.20 sati. Kako piše Slobodna Dalmacija, 49-godišnjak već duže vreme izaziva probleme u svom naselju, a ovog puta mu je navodno zasmetala buka s dečjeg rođendana. Vikao je na decu i vređao. Najviše mu je zasmetalo ispaljivanje konfeta pa je preteći i negodujući rekao da u njega deca pucaju

Kada su dva policajca stigla na lice mesta, počeo je iz plinske boce u stanu da pušta plin i izazvao eksploziju i požar, ali srećom u eksploziji nitko nije povređen.

Policajci su pokušali da ga sklone od požara, a on ih je napao napao velikim nožem. Jednog je posekao po prstima, dok je drugog jače povredio po rukama i on je helikopterom HRZ-a prevezen u bolnicu u Split.

Oko 23.30 sati na teren je izašla specijalna policija koja je muškarca pokušala da skine s krova na koji se popeo, a u tome su uspeli tek oko pet sati ujutro.

Kada su videle da stvar izmiče kontroli, komšije su pozvale policiju koja je ubrzo došla.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

hrvatskaratni veterani
Komentari (0)
Dodaj komentar