Knežević, treći deo afere, snimak najavio za sutra

PODGORICA – Predsednik Atlas grupe, Duško Knežević, kojeg Crna Gora potražuje zbog niza krivičnih dela, najavio je da će sutra u podne objaviti novi snimak razgovora sa sekretarom Vrhovnog državnog tužilaštva, Nenadom Vujoševićem o navodnoj korupciji.

U kratkoj objavi na Instagram profilu, Knežević u tom razgovoru upozorava Vujoševića, koji je u petak napustio Crnu Goru, „da mora da se čuva“.

Prema transkriptu razgovora, koji su objavile podgoričke Vijesti, Knežević Vujoševića upozorava da su ga “ovi iz službe već namirisali” I da zato “mora da se čuva”.

Knežević je rekao i da je to saznao “iz službe” i dodao da im je “to rekao ‘on’” da bi, kako je naveo, zaštitio sebe, a ne Vujoševića.

Trećim nastavakom snimljenog razgovora sa Vujoševićem, Knežević pokušava da dokaže postojanje navodne korupcije u crnogorskom tužilaštvu, što su odmah demantovali tužioci Milivoje Katnić I Ivica Stanković.

Advokat Borivoje Borović rekao je juče za Televiziju Vijesti da će Vujošević do kraja sedmice doći u Crnu Goru i dati iskaz pred Specijalnim državnim tužilaštvom.

Vujošević se tereti da je pokušavao da utiče na specijalne tužioce u istragama pokrenutim protiv Kneževića, za kojim je raspisana međunarodna poternica.

Knežević, koji je I državljanin Velike Britanije nalazi se u Londonu, a Vujošević je napustio Crnu Goru u petak, dva dana pre nego što je predsednik Atlas Grupe objavio prvi audio snimak.

U prvom snimku Vujošević potvrđuje da je uzimao pare od Kneževića i davao ih vrhovnom državnom tužiocu Ivici Stankoviću, kako bi deblokirali račune nekih firmi pod istragom.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar