Višković: U normalnom društvu Turkovićeva bi bila smenjena

BANJALUKA – Predsednik Vlade Republike Srpske (RS) Radovan Višković izjavio je da bi ministarka inostranih poslova BiH Bisera Turković, posle izjava koje je dala o Republici Srpskoj i njenim predstavnicima, u normalnom društvu bila smenjena.

Višković je rekao Srni da izjave stižu uvek od političara iz Sarajeva kada nemaju rezultata svog rada, pa da i Turkovićeva, kad nema rezultata o kojima bi govorila u emisiji, pažnju preusmerava na priču o ukidanju RS, prenose banjalučke Nezavisne novine.

„Bisera Turković obmanjuje javnost u BiH i sama pokazuje da na ovakav način i ovakvim izjavama BiH nije održiva“, istakao je Višković komentarišući izjave Turkovićeve.

On je napomenuo da je Republika Srpska nastala voljom naroda i da je garant srpskog opstanka.

Ministarka inostranih poslova BiH Bisera Turković u petak se ponovo založila za ukidanje Republike Srpske i pozvala i strance da se umešaju u proces stvaranja unitarne BiH.

Turkovićeva je na FACE TV rekla da može da zamisli da budu ukinuti entiteti u BiH, jer je, kako je navela, „BiH postojala i bez entiteta“, kao i da je to moguće „voljom naroda i podrškom sa strane“.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar